News

Ulkomaisen osaajan rekrytoinnissa on monta mieltä askarruttavaa asiaa. Osaako suomea? Osaako tehdä tarvittavia töitä? Haluaako oikeasti jäädä Suomeen? Miten työyhteisömme ottaa vastaan ulkomaalaisen työtoverin? Osataanko tarvittaessa englantia, jos suomen kieli ei vielä riitäkään? Entä osaako olla itsenäinen työntekijä työkulttuurimme vaatimalla tavalla? Entä asunnon järjestäminen, kuka sen hoitaa? Ja mitenkäs se työlupa-asia pitäisi hoitaa nykyisin? Onko meillä oppisopimukseen työpaikkaohjaajaa? Haluammeko edes monikulttuurista työyhteisöä?

Mietityttääkö ulkomaisen työvoiman hankinta ja rekrytointi? Meitä mietitytti ja niinpä kehitimme työnantajille Talent House – koulutuksellisen rekrytointimallin, jossa suomen kielen, työkulttuuriperehdytykseen ja ammatillisen osaamisen varmentamiseen on panostettu aiempaa laajemmin.

Talent Housessa koulutetaan puhtausalan sekä sosiaali- ja terveysalan osaajia suomalaisille työnantajille yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Talent Housessa on vuonna 2023 noin 100 henkilöä, joiden lähtömaa on Myanmar, Singapore ja Thaimaa. Puhtausalan opintojen kesto on neljä kuukautta ja lähihoitajien osalta sekä kielikoulutus että ammatilliset opinnot kestävät viisi kuukautta ennen Suomeen saapumista ja jatkuvat sitten oppisopimuskoulutuksena Suomessa, suomen kielellä.

MIF Academy toimii rekrytointikumppanina, huomioiden työnantajien osaamisvaatimukset ja tekee rekrytoinnista ja asettautumisesta sujuvaa. Työnantaja pääsee osaajapankkiin, josta voi nähdä osaajien CV:t ja osaamista esittelevät videot toukokuussa. MIF Academy kouluttaa työntekijät yhdessä ammattioppilaitosten kanssa, järjestää tarvittavat haastattelut ja tarjoaa tarpeisiinne parhaan mahdollisen osaajan. Työnantaja maksaa vain rekrytointipalvelusta.

Ymmärrämme ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointiin liittyvät haasteet ja monimutkaisuudet, minkä vuoksi toimimme tiiviisti MIGRIn ja Suomen edustustojen kanssa sekä tarjoamme työnantajalle tukea ja ohjausta enterfinland.fi- asiakirjoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi teemme yhteistyötä myös asettautumisen osalta kuntien maahanmuuttajapalveluiden sekä asuntojen vuokraukseen liittyvissä asioissa. Luonnollisesti myös Suomessa jatkuvien oppisopimusopintojen osalta opinnot suunnitellaan yhdessä alueen ammatillisen oppilaitoksen kanssa. Tavoitteena on nimenomaan tukea työnantajia henkilöstöhaasteissa

Lisää infoa ja yksityiskohtia: katja.vayrynen@mifacademy.com tai mervi.kiviniemi@mif.fi

MIF Academy

MIF Academy is pioneering global online education with an AI learning environment. In collaboration with our highly qualified partners and universities we provide Diplomas and Certificates, Vocational Qualifications and University Degrees that are valid in all European Countries. Delivering Finnish world-class education with an AI Learning Environment globally onsite, remote or online. The choice is yours.